Координаторът на ПП Републиканци за България във Вълчи дол,  Яна

...
Координаторът на ПП Републиканци за България във Вълчи дол,  Яна
Коментари Харесай

Координаторът на Републиканци за България във Вълчи дол с разказ за нередности в общината

 Координаторът на Политическа партия " Републиканци за България " във Вълчи дол,  Яна Радева,  разказа в предаването " Студио Хъ "   по ТВ 7/8 за нередности в общината.

Повод за включването й по скайп в предаването бе следващата. Радева описа за случая и показа, че той има предистория. Според  нея  сезирането на институциите за нередности в община Вълчи дол е  провокирало поредицата  от  атаки против нея.

  " Предисторията е още от 2019 година и началото на 2020 година, когато имаше основани връзки с общинската администрация.  На 21 януари 2020 година аз подадох тъжба в ОИК за това, че актуалният кмет  на община Вълчи дол към момента е настоящ търговец.  Вече има такива каузи, в това число и завършили в България.  Пуснах сигнал и до комисията за противопоставяне и определяне  конфликти на ползи, защото с изключение на, че е по едно и също време кметът е и настоящ търговец, той има присъединяване и в локален футболен клуб, който е на прехрана на общината.  Съответно комисията се произнесе в средата на предходната година и по-късно имаше хвърлена тротилова пресовка пред дома ми.  

Пуснах тъжба и прокуратурата излезе със мнение, че няма осъществено закононарушение, тъй като няма потърпевши хора или огромни вреди по автомобила. ОИК  във Вълчи дол пък се произнесе, че защото той не е плащал осигуровки, не бил търговец. А той е търговец по смисъла на комерсиалния закон, няма нищо по логиката на обществено обезпечаване и дължими налози.

Нещата, които се случват тук сега и това, че общината се води към цялостен банкрут,  това е по-опасното. Според  адвокатите, откакто излезе мнението на Върховен административен съд, той надали ще продължи да е кмет. Разходват се средства по неприемлив метод. 

Призовавам всички проверяващи органи да посетят община Вълчи дол. Можем да напишем едно управление и да го озаглавим " Как не се ръководи община ".  Аз съм била в общинския съвет и се отвратих,  реших,  че не мога да работя с тези хора,  защото се разходват пари,  като се подписват контракти за консултантски услуги за 40 000 лева,  без да е свършено нещо съответно.

Начинът за справяне с този способ на ръководство е един, би трябвало да се промени моментната система на ръководство. Не може властник да си прави каквото желае с институциите зад тила си. Ние данъкоплатците до момента в който мълчим, сме овце. В с. Добротич излязоха на митинг с искане да се почистват шахтите, с цел да не се наводнява основния път, който минава през селото. Искаха механически помощник към кметството. Нищо не се случва, тъй като кметът на селото не харесва общинския кмет.  В същото време в прилежащото село Михалич кметът има цивилен контракт с общината, с който се прави превоза на учениците в границите на общинската учебна мрежа. Който пее в хора е миропомазан. Който не пее, му хвърлят бомбички и получава закани от юристите на кмета.  В доста общини в област Варна обстановката е сходна ", показа Яна  Радева. 

За последния случай, при който трактор  засипа автомобила на Радева със сняг преди десетина дни, дамата описа следното:

" При нас не беше почистено за жалост както би трябвало, когато наваля. Към 20 часа се прибирах с колата си към дома си и помолих сина си да направи клип, до момента в който карам, с цел да покажа положението на улиците, затрупани под снега.  Качих клипа във фейсбук страницата си, с цел да видят другите жители и да внимават. Около 22 часа детето ме осведоми, че минава машина да почисти пътя и се зарадвах, че към този момент няма да имаме проблем. Нищо сходно. Излизам на терасата и виждам по какъв начин трактор с весло зарива автомобила ми, паркиран на тротоара, заради простата причина, че и в двора има доста сняг и не мога да го прибера.  Колата не пречи на никого в тази ситуация. Слязохме долу, слезе и трактористът и при въпроса: " Защо ми набутваш колата? ", той декларира: " Как за какво? Каква си, единствено тъжби пишеш, доста приказваш, ще ти я набутвам! ".  Качихме се и оставихме нещата по този начин, колата има каско въпреки всичко ", добави  Яна Радева от Политическа партия " Републиканци за България ".

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР